2010 m. lapkričio 20 d., šeštadienis

Sokoladinis kavos pyragas

Isauso toks grazus apsnigtas sestadienio rytas. Gerai pasistiprine kiausiniene, sokom i savo Picasso ir apsipirkt. Vienoje is parduotuviu aptikau broshiurele su receptais ir viena ju nutariau isbandyti. Ir jau kaip nusiseke skonis, mmm, 10 balu!


Mums reikes:
150 gr sviesto
1 dl kakavos
2 kiausiniu
3 dl cukraus
2 valg s kavos pupeliu (ju nedejau)
1 arb s vanilinio cukraus
1 dl stiprios kavos
2 dl miltu

Puosimui: 0,5 dl kavos pupeliu arba tarkuoto juodo sokolado

Serviravimui: 2,5 dl grietineles plakimui

Paruosimas:
Ijungiame orkaite, 175 laipsniai C.
Istirpiname sviesta ir issukame su kakava.
Isplakame kiausinius su cukrumi iki purumo (cukraus daug, kiausiniu mazai, neissitryne cukrus iki galo, ir taip buvo liuks).
Kavos pupeles sutriname grustuveje (neturiu jos, bet ir nezadejau grust ir det, nemegstu valgyt kavos pupeliu).
I sviesto ir kakavos misini imaisom vanilini cukru, sutrintas pupeles, kava, miltus ir kiausiniu ir cukraus misini.
Imame forma su nuimamais krastais, apie 24 cm diametro. Istepame sviestu ir pabarstome dziuvesiais. Supilame gauta tesla ir saunam i orkaite. Kepam 25-30 min. Kaip suprantu, nereikia perkepti, nes pyragas gausis per sausas. As kepiau 25 min.
Istraukus is orkaites ant dar karsto pyrago barstom tarkuota sokolada, o kas nori- sveikas pupeles.
Leidziame pyragui atvesti. Valgom su plakta grietinele (itariu, plakant grietinele, cukraus deti nebereikia, pyragas ir taip saldus)

ps grietineles neturejau, suejo ir taip. Labai skanu.
saltinis cia

2 komentarai:

  1. Oj nevyliok shokoladais... Pas mus kita savaite bus Padekos diena (ir anytos gimtadienis ta pat diena), o dar ir gimines placios susivaziavimas, tai apsiedimas kalakutais ir visokiais patiekalais - garantuotas. Reikia nors kiek pasikudint pries ta valios neatsilaikymo ivyki... :)
    O as siaip receptus pasiredaguoju (ju gaminimo eioje, gal 80% atveju), ypach, kai reikia det cukru. Kazkaip esu linkus ji sumazint, o viskas visvien ir pakankamai saldziai ir skaniai gaunas. Tai jei jau kepsiu sita kaviskai shokoladiska apsalima - cukraus tikrai maziau desiu :)

    AtsakytiPanaikinti