Šeštadienio vakarui prie balto vyno sugalvojau išvirti šią sriubą. Receptą radau Metro laikraštyje (leidžiamas nemokamas Švedijoje, Lietuvoje atitikmuo būtų 15 min.).
Reikės (4 porc.):
500 gr nelukštentų krevečių
6 dl kokoso pieno
2 dl vandens
8 laimo lapeliai
2 v. šaukstai žuvies padažo
1,5 v.š. kario pastos
500 gr nelukštentų krevečių
6 dl kokoso pieno
2 dl vandens
8 laimo lapeliai
2 v. šaukstai žuvies padažo
1,5 v.š. kario pastos
2 paprikos skirtingų spalvų
pusė poro
alyvų aliejaus (0,5 dl), druskos, pipirų
1. Išlukštenti krevetes, atskirai į lėkštutę sudėti krevetes ir į puodą, kuriame virsite sriubą, lukštus .
2. Supilti kokosų pieną, vandenį, laimo lapelius, žuvies padažą ir kario pastą į puodą su lukštais ir užvirti. Nukošti sriubą per sietelį į indą.
3. Supjaustyti porą ir paprikas, apkepti puode kelias minutes alyvų aliejuje ant vidutinio karštumo ugnies.
4. Supilti sriubą iš indo į puodą su daržovėmis, paskaninti druska ir pipirais, kam patinka, įpilti dar truputėlį žuvies padažo. Prieš patiekiant suberti krevetes ir pašildyti.
Mano komentaras: sriuba gavos tikrai be galo skani. Valgėme ją pasičepsėdami su bagete ir vynu , o ir padaryt buvo labai paprasta. Ką dariau savaip, tai neradusi laimo lapelių (tiesą pasakius, net ir nežinau, kaip jie atrodo, reikės pasidomėti), įtarkavau vieno laimo žievelę. Sriuba net labai soti, ne veltui kokosų pienas vadinamas Azijos grietinėle.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą