Vieną gražią dieną Trakų kibinų ilgesys nugalėjo ir aš... neee, nepirkau bilieto į LT, tiesiog paklaidžiojau internete ir radau visai nesunkų kibinų receptą.
Tešlai reikės (15 vnt kibinų):
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
225 g sviesto
2 kiaušinių
100 g 30 proc. riebumo grietinės
druskos
Įdarui reikės:
0,5 kg kiaulienos sprandinės
2 nedidelių (arba vieno didelio) svogūnų
25 g sviesto
Valg. š.Vegetos, juodųjų pipirų, truputėlis vandens
Supilame miltus į dubenį, supjaustome sviestą ir išminkome. Labai persistengti nereikia. Įmušam vieną visą kiaušinį ir antro baltymą, trynį pasiliekame atskiroje stiklinėje, jo prireiks. Toliau sukrečiame grietinę, druską ir išminkom tešlą.
Įdarui supjaustome gabalėliais mėsą, sudedame likusius ingredientus ir išmaišome.
Formuojam kibinus, aptepame viršutinę dalį trynio ir vandens plakiniu ir kepam 200 laipsnių temp. apie 0,5 val.
Originalus receptas, kurį radau, yra čia. Siūlau apsilankyti, ten įdėti keli filmukai, po jų net ir pradedančiajam virėjui kibinai pavyks!
Mano komentaras: originaliame variante ingredientai duoti 30 vnt. Mano šeimynai tiek per daug, tai sugalvojau susirašyti savo dienoraštyje ingredienus mažesniam kiekiui ir trumpą ruošimo eigą. Kas užklys pasiskaityti, tikrai rekomenduočiau šį receptą. Laaabai skanu! Tiesa, originaliame recepte siūloma kepti su margarinu. Aš bandžiau ir su juo, ir su sviestu, ir su pastaruoju gavos tikrai skanesni (gal sutapimas, nžn...).
Tešlai reikės (15 vnt kibinų):
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
225 g sviesto
2 kiaušinių
100 g 30 proc. riebumo grietinės
druskos
Įdarui reikės:
0,5 kg kiaulienos sprandinės
2 nedidelių (arba vieno didelio) svogūnų
25 g sviesto
Valg. š.Vegetos, juodųjų pipirų, truputėlis vandens
Supilame miltus į dubenį, supjaustome sviestą ir išminkome. Labai persistengti nereikia. Įmušam vieną visą kiaušinį ir antro baltymą, trynį pasiliekame atskiroje stiklinėje, jo prireiks. Toliau sukrečiame grietinę, druską ir išminkom tešlą.
Įdarui supjaustome gabalėliais mėsą, sudedame likusius ingredientus ir išmaišome.
Formuojam kibinus, aptepame viršutinę dalį trynio ir vandens plakiniu ir kepam 200 laipsnių temp. apie 0,5 val.
Originalus receptas, kurį radau, yra čia. Siūlau apsilankyti, ten įdėti keli filmukai, po jų net ir pradedančiajam virėjui kibinai pavyks!
Mano komentaras: originaliame variante ingredientai duoti 30 vnt. Mano šeimynai tiek per daug, tai sugalvojau susirašyti savo dienoraštyje ingredienus mažesniam kiekiui ir trumpą ruošimo eigą. Kas užklys pasiskaityti, tikrai rekomenduočiau šį receptą. Laaabai skanu! Tiesa, originaliame recepte siūloma kepti su margarinu. Aš bandžiau ir su juo, ir su sviestu, ir su pastaruoju gavos tikrai skanesni (gal sutapimas, nžn...).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą