2009 m. birželio 14 d., sekmadienis

Vištienos filė garstyčių-grietinės padaže

Turiu namie knygą "Bonniers kokbok", kurioje sėdi tyliai vienas net labai neblogas receptėlis. Jau kelis kart gaminau ir nei kart nenusivyliau. O padažo skonis toks, kad norisi pavalgius ir lėkštes, ir net keptuvę išlaižyti. Taigis, reikės:

4 vištienos filė (kiekvienos svoris apie 150 gr)
0,5 poro
1 valg. š. sviesto
0,5 arb. š. druskos
baltųjų pipirų ant peilio galo
2 dl vandens
1 kubelis vištienos buljono
2 valg. š. prancūziškų garstyčių (dėjau dijon mustard)
2 dl grietinės

Paruošimas:
išilgai perpjauname porą, gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir supjaustome 3 mm storio griežinėliais.
Svieste iki aukso geltonumo apkepame filė. Pasūdom, papipirinam. Supilame vandenį ir užbarstome buljono. Užverdame ir leidžiame šiam reikaliukui kunkuliuoti ant silpnos ugnies 8 min.
Supilame garstyčias, grietinę ir pjaustytą porą. Gerai viską išmaišome ir leidžiame užvirti. Patiekaliukas paruoštas!
Rekomenduojama valgyti su virtom bulvėm.
Mano komentaras: vištienos filė padalinu į tris dalis, man skaniau valgosi mažesni gabaliukai. Valgėm ir su bulvėm, ir su ryžiais. Skanu visaip, bet man, kaip tikrai lietuvei-bulvių mėgėjai, skaniau buvo su bulvėm (kaip ir rekomenduoja). Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą