2009 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Flygande Jakob


Už lango pavasaris, šalyje krizė, o valgyti skaniai tai norisi aaa, vat ir vėl sugalvojau kažką naujo ir gal neįprasto liežuviui išbandyti. Šį kartą iš švedų virtuvės receptas, kurio pagrindiniai ingredientai yra vištiena, čili padažas, bananai, žemės riešutai ir plakta grietinėlė. Tiesa, dar kepinta šoninukė.

Taigis, šitam skanumynui reikės:

1 kg vištienos
0,5 litro grietinėlės
1,5 dl sūdytų žemės riešutų
3 bananai
140 gr šoninės
2 dl čili padažo


Supjaustom vištą (imam krūtinėlę) ir šoninę (reikėtų rūkytos ir plonai pjaustytos). Gerai apkepinam. Geriausia būtų, kad per kelis kartus tai keptumėm, nes reikėtų tikrai apkepinti. Aš kepinau vištą atskirai, šoninę atskirai ir kepimo inde viską sumaišiau. Tada ant viršaus pjaustome riekelėm bananus. Grietinėlę išplakame iki purumo ir į ją supilame čili padažiuką. Visą tą masę sukrečiame ant mėsytės ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus pabarstom riešutus ir šauname į 225 C įkaitintą orkaitę 15 min. Patiekiama su ryžiais ir salotomis.
Pasigamina tikrai greitai. Ir laaabai skanu. Na galbūt kitą kartą į grietinėlę įdėčiau truputį miltų, kad padažas būtų tirštesnis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą